Фото: соцмережі

Землетруси у Туреччині: посольство розшукало шістьох українців, які не виходили на зв’язок

Українське посольство в Туреччині розшукало шістьох українців, які не виходили на зв‘язок після землетрусу. У деяких зруйноване житло.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко у Facebook.

"Наше посольство розшукало шістьох українців, які не виходили на зв‘язок після землетрусу. Їхній стан задовільний, загроз життю немає", — написав він.

За його словами, в частини громадян зруйноване житло, вони наразі поселилися в турецьких родичів. 

Також Ніколенко повідомив, що загальна кількість звернень про громадян в зоні стихійного лиха, зв‘язок з якими наразі відсутній, збільшилася до 27.

"Українське посольство взаємодіє із турецькими рятувальниками задля встановлення місць їх перебування. Інформація про наявність українців серед жертв землетрусу не надходила", — написав він.

До того ж президент України Володимир Зеленський наказав відправити гуманітарну допомогу до Туреччини.

"З метою сприяння подоланню наслідків надзвичайної ситуації, що склалася в Турецькій Республіці внаслідок землетрусу, відповідно до статті 10 Закону України "Про гуманітарну допомогу" ухвалюю: про надання гуманітарної допомоги Турецькій Республіці", — йдеться у документі.

Згідно з указом, надання гумдопомоги Туреччині має забезпечити Кабінет міністрів України.

Нагадаємо, у понеділок, 6 лютого, вранці в густонаселеному прикордонному регіоні між Туреччиною та Сирією стався потужний землетрус. Цей землетрус став найпотужнішим у країні за останні 24 роки.

Також пізніше у Туреччині стався ще один землетрус. Його магнітуда склала 7,8. Кількість загиблих у результаті ранішнього землетрусу перевищила 900 людей. Ще тисячі осіб отримали поранення. Десятки мешканців країни все ще перебувають під завалами, і очікується, що кількість загиблих зросте. Рятувальні роботи тривають.

МЗС України повідомило, що отримало 24 звернення про відсутність зв’язку із громадянами України, які проживають в зоні землетрусу в Туреччині.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив семиденну жалобу у зв’язку із землетрусом.

Станом на 7 лютого внаслідок землетрусів у Туреччині та Сирії загинули майже 4300 людей.

Події, 07.02.2023 11:34