Борис Пісторіус. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Пісторіус анонсував виділення додаткових коштів на зброю для України

Очільник міністерства оборони Німеччини Борис Пісторіус сподівається, що федеральний уряд звільнить додаткові гроші для постачання зброї в Україну.

Про це повідомляє Spiegel.

Під час візиту до військ у Саарлуї Пісторіус заявив, що переговори про збільшення попереднього бюджету на 2024 рік з 7,5 мільярда євро "багатообіцяльні" і, ймовірно, завершаться до кінця тижня. "Тоді йдеться про значну суму в сотні мільйонів євро", — сказав Пісторіус, на яку суму може бути надано подальшу військову допомогу Україні.

Пісторіус попереджав після саміту НАТО в липні цього року, що мільярди, раніше закладені до бюджету на військову підтримку України, здебільшого витрачені або принаймні заплановані. Тому він кілька разів привселюдно закликав знову збільшити бюджет на поточний рік. Постачання фінансуються не з оборонного бюджету, а здебільшого з "Індивідуального плану 60". Проте допомога зброєю планується у так званому штабі "Україна" під керівництвом генерал-майора Бундесверу Крістіана Фрейдінга в блоці Бендлера.

Пісторіус не хотів говорити 17 вересня, скільки грошей тепер виділить федеральний уряд. За даними Spiegel, у його відомстві сподіваються ще на майже пів мільярда євро. Для них можна було принаймні замовити вельми термінові пакети запчастин, без яких деякі вже поставлені з Німеччини системи озброєння вже не могли бути підняті на плав для подальшого використання на фронті.

Раніше канцлер Олаф Шольц заявив, що питання постачання Німеччини Україні високоточної зброї великої дальності в майбутньому не залежатиме від рішень партнерів з НАТО. Він узагалі виключає таку можливість.

Нагадаємо, у серпні Німеччина надала Україні пакет військової допомоги. Київ отримав систему протиповітряної оборони IRIS-T, евакуаційну машину Bergepanzer 2, безпілотники-розвідники, безпілотні надводні кораблі, інженерні екскаватори, а також інші речі, які потрібні на фронті.

Нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус повідомив, що шість із 12 обіцяних владою Німеччини Україні самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 буде поставлено Києву протягом найближчих двох місяців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2024 23:52