Фото: Yonhap

Південна Корея надасть новий пакет допомоги Україні: що туди увійде

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль пообіцяв Україні додаткову допомогу нелетального характеру. Це сталося під час першої в історії зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Yonhap.

Зустріч президентів двох країн відбулася за ініціативою української сторони в рамках саміту G7 у японському місті Хіросіма. Президент Південної Кореї сказав, що працюватиме над обладнанням для розмінування та передачею машин швидкої допомоги для України. Глава держави дав обіцянку після того, як Зеленський подякував за гуманітарну допомогу та попросив надати додаткову нелетальну допомогу.

Допомога Україні від Південної Кореї: що відомо

Минулого місяця на запитання про можливість надання Південною Кореєю летальної допомоги Україні Юн Сок Йоль відповів, що розглядаються різні варіанти.

"Ми уважно стежимо за ситуацією, яка складається на полі бою в Україні, і вживатимемо належних заходів для дотримання міжнародних норм і міжнародного права. Зараз ми уважно стежимо за ситуацією і розглядаємо різні варіанти", — зазначав президент Південної Кореї.

Росія різко відреагувала на те, що Південна Корея може надати військову допомогу Україні. Країна-агресорка пригрозила надати КНДР "нові зразки російської зброї".

Нагадаємо, Південна Корея виділить Україні 130 мільйонів доларів фінансової допомоги. Пакет грошової підтримки складається як з внесків, так і з кредитів.

Минулого місяця Південна Корея заявила, що не постачає зброю Україні, аби зберегти відносини з Росією. Там кажуть, що Сеул поки готовий допомагати лише фінансово та гуманітарно, й навіть готовий збільшити обсяги гуманітарної та фінансової підтримки, у порівнянні з минулим роком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.05.2023 17:44