На фото: Кім Чен Ин і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Північна Корея нарощує виробництво зброї, щоб задовольнити потреби Росії, — ЗМІ

Північна Корея поспішає подвоїти виробництво зброї, адже Росія шукає шляхи її постачання для війни з Україною. Зокрема, йдеться про нарощування виробництва боєприпасів.

Як повідомляє видання DailyNK, керівна партія Північної Кореї наказала розширити плани виробництва та експорту зброї на четвертий квартал цього року, щоб задовольнити військові вимоги Москви.

Наразі Пхеньян реалізує надзвичайну стратегію, щоб оперативно задовольнити запити російських окупантів щодо боєприпасів для війни в Україні та подвоїти наявне виробництво зброї. 

"Центральна військова комісія видала надзвичайні завдання щодо виробництва та експорту озброєнь у четвертому кварталі департаменту міністерства оборони, другому економічному комітету та основним підприємствам оборонної промисловості через наказ № 61351 від 1 жовтня", — зауважує видання, посилаючись на власні джерела у КНДР.

Зокрема, департамент оборонної промисловості Північної Кореї організував тимчасову оперативну групу у складі членів другої економічної комісії та посадовців спеціалізованих відділів головного управління обладнання Міністерства оборони для забезпечення ефективності виробництва та передачі боєприпасів. Своєю чергою північнокорейське міністерство оборонної промисловості взяло на себе швидке визначення російського попиту на військову техніку та озброєння. Також департамент загального оснащення міністерства оборони КНДР працює над тим, щоб дозволити включити в експорт до Росії боєприпаси та зброю, термін придатності яких закінчився або закінчується.

"Міністерство оборонної промисловості вжило заходів для максимізації виробництва та ефективності шляхом запровадження систем винагороди за результатами для заохочення працівників підприємств оборонної промисловості, які були визначені як критичні для швидкого подвоєння виробництва", — додає DailyNK.

За даними джерел видання, міністерство оборонної промисловості повідомило працівникам, що розпорядження центральної військової комісії "виходить за рамки простого збільшення виробництва зброї — це важливий, навіть критичний шанс зміцнити автономію оборонної економіки країни та забезпечити зовнішні гроші для розвитку нашої оборони".

Варто зауважити, що це видання працює з мережею джерел у КНДР, Китаї та інших країнах. 

Нагадаємо, раніше Північна Корея офіційно визнала Південну Корею "ворожою державою". Національні збори країни внесли поправки до Конституції відповідно до обіцянки лідера Кім Чен Ина відмовитися від об'єднання держав як від національної мети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.10.2024 11:09