Фото: focus.ua

Північна Корея планує збільшити виробництво ядерної зброї, — ЗМІ

Трудова партія, яка повністю контролює владу в Північній Кореї, оголосила про плани нарощування розробок і виробництва потужної ядерної зброї.

Про це повідомляє видання Yonhap.

Такі рішення було оголошене на пленумі Центрального комітету Трудової партії КНДР. Під головуванням лідера партії Кім Чен Ина в КНДР обговорили оборонні та дипломатичні стратегії країни у відповідь на зміни міжнародної ситуації.

Наголошується, що керівництво країни закликає оборонну сферу зберігати фокус на розробці озброєнь і зміцненні ядерного потенціалу.

"Керівна партія чітко заявила про готовність збільшити виробництво потужної ядерної зброї для протидії змінам у безпеці на Корейському півострові", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Північна Корея зацікавлена співпрацювати з Росією щодо продажу зброї. Усе через те, що будь-яка угода з РФ допоможе підняти безгрошову та застійну економіку КНДР.

Раніше про постачання зброї з КНДР для ПВК "Вагнера" говорила розвідка США. Тоді Штати передали розвіддані групі експертів санкційного комітету Радбезу КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.06.2023 12:59