Фото: New York Time

Півроку з моменту звільнення Херсона: журналісти показали, як Росія зруйнувала місто

Півроку тому Збройні сили України звільнили Херсон. Проте, за час окупації, російські терористи значно зруйнували місто.

Журналісти New York Time показали, який зараз має вигляд український Херсон.

Зазначимо, що Херсон був захоплений російськими військами ще на початку березня 2022 року, а потім відвойований українськими силами в листопаді. Проте навіть зараз місто постійно потерпає від ворожих атак.

За словами журналістів, дорога до Херсона довга, пряма і порожня. Якщо заїжджати у місто із Заходу, то можна побачити супермаркет "АТБ", в який влучила ракета. Тоді осколками посікло покупців, четверо з них загинули.

АТБ у Херсоні

Фото: New York Time

Зауважується, що попри деокупацію міста з нього і досі виїжджають люди, підприємства закриваються. Автобусні зупинки тепер укріплені мішками з піском, але люди все ще гинуть, просто намагаючись дістатися додому. Колись у цьому місті жило 300 000 людей. Зараз, можливо, 50 000. Або менше.

місто Херсон після деокупації

Фото: New York Time

Рашисти, які розмістилися на іншому березі річки гатять по місту танками, артилерією, мінометами і ракетами. Українці кажуть, що росіяни також використовують військові літаки для бомбардування сіл навколо Херсона.

Самі ж херсонці вважають, що постійний терор росіян — це помста Росії за втрату міста. Минулого року російський диктатор Владімір Путін вклав значні кошти в Херсон, надіславши туди російських адміністраторів, ящики з російськими рублями і навіть російські сім'ї, щоб перетворити Херсон на міні-Росію. Але в листопаді, зіткнувшись з невпинним наступом українських військ, росіяни раптово відступили.

місто Херсон

Фото: New York Time

Нагадаємо, у Херсоні з 5 по 8 травня була запроваджена цілодобова комендантська година, під час якої правоохоронці проводили контрдиверсійні заходи. Правоохоронцям вдалося затримати двох коригувальників ворожого артилерійського вогню. Окрім цього, силовики виявили прихильників "русского міра". З незаконного обігу в громадян вилучили зброю та боєприпаси.

Варто зауважити, що на початку наступного тижня в Херсоні скоротять тривалість комендантської години. Відповідний наказ вже підписано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.05.2023 15:05