Фото: Instagram "Шахтаря"

Плей-оф Ліги Європи: "Шахтар" врятувався у напруженому матчі з "Марселем" (відео)

У четвер ввечері, 15 лютого, донецький "Шахтар" зіграв внічию у номінально домашньому матчі проти "Марселя". Перша зустріч 1/16 фіналу Ліги Європи завершилась результативною нічиєю з рахунком 2:2.

На голи марсельців Обамеянга та Ндіає "Шахтар" відповів влучними пострілами Миколи Матвієнка та Егіналдо, який зрівняв рахунок на 3-й додатковій хвилині матчу.

На матчі 1/16 фіналу Ліги Європи "Шахтар" — "Марсель" були присутні 28 790 глядачів. Поєдинок пройшов на "Фолькспаркштадіоні" в Гамбурзі, німецька арена розрахована на 57 тисяч місць.

Гравець матчу у складі "Шахтаря"

Гравцем поєдинку за версією WhoScored визнано форварда французького клубу П'єр-Емеріка Обамеянга, який відкрив рахунок в зустрічі. Найвищий бал у складі української команди отримав Микола Матвієнко.

27-річний українець забив гол, провів чотири винесення та два перехоплення м’яча, вісім разів його втратив, один раз порушив правила та заробив один фол, зробив 80 дотиків до м’яча, віддав 61 точну передачу з 69 (88%), в тому числі одну ключову, та завдав один удар по воротах.

Матч-відповідь між командами відбудеться 22 лютого в Марселі. Переможець пари вийде в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Нагадаємо, український "Шахтар" програв португальському "Порту" з рахунком 3:5 в матчі останнього, шостого, туру групового етапу Ліги чемпіонів. Тож донецька команда посіла в групі третє місце, й тепер виступає в нижчому за рангом єврокубка — Лізі Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 15.02.2024 23:13