Фрагмента матчу "Порту" – "Шахтар". Джерело: УЄФА

"Шахтар" поразкою в Португалії завершив виступи в Лізі чемпіонів, але в єврокубках залишиться

Український "Шахтар" програв португальському "Порту" з рахунком 3:5 в матчі останнього, шостого, туру групового етапу Ліги чемпіонів. Тож донецька команда посіла в групі третє місце, й тепер навесні виступатиме в нижчому за рангом єврокубку — Лізі Європи.

Матч відбувся в Порту на стадіоні "Драгау" та виявився багатим на голи.

Перед останнім туром у команд була рівна кількість набраних очок — по 9. Для виходу в плей-оф Ліги чемпіонів "Шахтар" мав лише перемагати, адже в разі нічиєї "Порту" випереджав би донеччан завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів та перевазі в очних зустрічах.

Однак бразилець із "Порту" Галено швидко відкрив рахунок. Згодом Сікан із "Шахтаря" зрівняв його, забивши практично в порожні ворота. У другому таймі Галено оформив дубль, а далі віддав гольову передачу на Таремі — 3:1. Футболісти української команди відквитали один гол (допоміг рикошет від гравця португальців). А наприкінці пропустили ще двічі, тому рахунок став розгромним 5:2. Проте крапку в зустрічі поставив бразилець із "Шахтаря" Еґіналду — 5:3.

Таким чином "Шахтар" попрощався з Лігою чемпіонів, але в єврокубках на цей сезон залишився. В іншому поєдинку нашої групи бельгійський "Антверпен" сенсаційно обіграв "Барселону" (3:2), після чого підсумкова турнірна таблиця набула такого вигляду.

Джерело: Flashscore

Джерело: Flashscore

Нагадаємо, що в передостанньому (п’ятому) турі групового етапу Ліги чемпіонів український "Шахтар" переміг з мінімальним рахунком бельгійський "Антверпен" (1:0).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 13.12.2023 23:56