Фото: сайт UEFA

Вихід у плей-оф Ліги чемпіонів: який результат влаштує "Шахтар" у завершальному матчі з "Порту"

У номінально домашньому матчі п'ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів донецький "Шахтар" обіграв "Антверпен" з мінімальним рахунком 1:0. Тепер український клуб влаштує лише перемога у завершальній зустрічі з "Порту".

У другій зустрічі групи "Барселона" вдома здолала "Порту" (2:1) і оформила вихід у плей-оф Ліги чемпіонів. "Порту" та "Шахтар" гарантували участь у Лізі Європи, але ще не визначили, хто з колективів гратиме в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Бельгійський "Антверпен" втратив шанси на євровесну.

"Гірникам" для виходу в плей-оф Ліги чемпіонів необхідна лише перемога над "Порту". Очна зустріч відбудеться 13 грудня в Португалії.

Сайт UEFA

Які команди вже вийшли у плей-оф

Перші клуби, які гарантували собі вихід в плей-оф Ліги чемпіонів, визначились ще 7 листопада після матчів четвертого туру групового етапу. Ними стали англійський "Манчестер Сіті" та німецький "РБ Лейпциг", які виступають у групі "G".

8 листопада до них приєдналися ще чотири команди. Німецька "Баварія" гарантувала собі перше місце в групі "A". Іспанський "Реал Мадрид" забезпечив собі одне з двох перших місць у квартеті "C". А італійський "Інтер" та іспанський "Реал Сосьєдад" стали недосяжними для суперників в групі "D", і їм залишилося лише визначити, хто з якого місця вийде в 1/8 фіналу.

28 листопада були зіграні перші матчі п'ятого туру, і кількість команд, які вийшли в наступний раунд, зросла. Від групи "E" учасниками плей-оф стали Іспанський "Атлетіко" та італійський "Лаціо". Німецька "Боруссія Дортмунд" гарантувала собі одне з двох перших місць в групі "F", де суперниками "джмелів" у квартеті виступили французький ПСЖ, англійський "Ньюкасл" та італійський "Мілан".

У групі "H" іспанська "Барселона" вийшла в плей-оф, а на ще одну путівку в 1/8 фіналу і далі претендує український "Шахтар".

29 листопада буде зіграна решта матчів п'ятого туру, після яких також визначиться ще частина учасників плей-оф. 12 та 13 грудня відбудуться матчі шостого туру групового етапу, після яких остаточно і визначиться, хто вийшов в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

Нагадаємо, що "Шахтар" переміг "Барселону" в четвертому турі групового етапу Ліги чемпіонів. Поєдинок "гірники" проводили на номінально домашній арені у Гамбурзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 29.11.2023 09:05