Фото: Генштаб ЗСУ

По 500 "відкобзонених" щодня: Резніков шокував втратами рашистів під Бахмутом

На сході України тривають наступальні дії окупантів. Рашисти відправляють штурмом по 20 своїх солдатів, а після їхнього провалу — наступають інші 20 росіян.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю виданню La Repubblica.

За словами очільника Міноборони, ЗСУ щодня знищують орієнтовно 500 окупантів тільки на Бахмутському напрямку. Їхній наступ у цьому районі швидше "повзучий".

"Ми називаємо це "повзучим наступом", тому що вони (росіяни, — ред.) дотримуються божевільної тактики: вони посилають проти нас хвилі "вагнерівців" або колишніх полонених, щоб відвоювати кілька метрів землі", — зазначив міністр.

Резніков також пояснив, як відбувається наступ окупантів у Бахмуті.

"Двадцять із них (росіян, — ред.) нападають на наші позиції, і ми їх убиваємо. Через деякий час приходять ще двадцять, і ще двадцять, у безперервному циклі. Наш генерал на східному фронті сказав, що за добу в росіян 500 убитих і 900 поранених", — заявив Резніков.

Водночас міністр наголосив, що Бахмут наразі є опорним пунктом. ЗСУ захищають його, що зменшити можливості противника для подальшого наступу.

Нагадаємо, раніше Резніков заявив, що навесні 2023 року можливий перелом ситуації на фронті. Цьому можуть посприяти системи ППО, отримані Україною від партнерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2023 18:32