Фото: соцмережі

По якому російському регіону вдарить НАТО у разі вторгнення Москви: заява литовського дипломата

Північноатлантичний альянс вдарить по Калінінграду у разі агресії з боку Російської Федерації. Після приєднання Швеції до військового блоку Балтійське море стало внутрішнім морем НАТО.

Про це литовський дипломат Лінас написав на своїй сторінці у соцмережі X.

"Якщо Росія наважиться кинути виклик Альянсу, Калінінград буде "нейтралізований" першим", — написав посадовець.

НАТО нейтралізує Калінінград у разі нападу Росії

Скріншот зі сторінки соцмережі X Лінкявічюса

Посол Литви у Швеції також заявив, що "попередні брехливі звинувачення Росії у тому, що вона оточена НАТО, тепер стають реальністю".

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс повинен бути готовим до протистояння з Російською Федерацією. Агресія Москви може тривати десятиліттями, тому союзники повинні збільшити оборонну промисловість.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, агресія Російської Федерації проти України стимулювала зростання глобальних витрат на оборону на 9% до рекордних 2,2 трильйона доларів. Водночас на країни-члени Північноатлантичного альянсу припадає половина цієї суми.

Своєю чергою речник Білого дому Джон Кірбі вважає, що наразі немає прямої військової загрози для країн-членів Північноатлантичного альянсу з боку Російської Федерації. Зараз метою Володимира Путіна є захоплення України.

Колишній глава британського уряду Борис Джонсон переконаний, що Російська Федерація може наважитись на вторгнення у країни-члени НАТО за президентства Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.02.2024 19:55