Фото: aa.com.tr

"Побачимось в Гаазі": сенатор Грем відреагував на оголошення в розшук РФ

Сенатора Сполучених Штатів Америки Ліндсі Грема у Росії оголосили у розшук. Сам політик відреагував на такий крок РФ з гумором.

Про це Грем написав у Twitter.

Ліндсі Грем зауважив, що оголошення у розшук російською стороною його не засмутило, а навпаки навіть стане "відзнакою" для нього.

"Знати, що моя відданість Україні викликала гнів путінського режиму, мене надзвичайно радує. Я продовжу підтримувати свободу України до того, як кожного російського солдата виженуть з території України", — зауважив сенатор.

Він додав, що прийме юрисдикцію Міжнародного кримінального суду в Гаазі та запросив росіян звернутись до цього суду.

"Побачимось в Гаазі!"  додав Грем.

Нагадаємо, як пояснила російська пропаганда приводом для оголошення Грема у розшук стала фраза Ліндсі Грема під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським про "знищення росіян за американські гроші". Глава СК РФ Олександр Бастрикін напередодні доручив порушити справу проти нього.

Президент Володимир Зеленський зустрівся із сенатором Сполучених Штатів Америки Ліндсі Гремом у п'ятницю, 26 травня. На одному з відео Грем нібито називає смерть росіян "найвдалішою витратою грошей" США. Пізніше дізналося Reuters, ці дві тези у висловлюваннях сенатора прозвучали окремо одна від одної і не несли того смислового навантаження, через яке образилися у РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.05.2023 21:55