Дмитро Лубінець. Джерело: Telegram-канал омбудсмена

Побиття перехожих в Івано-Франківську: Лубінець звернувся до Нацполіції з вимогою призначити службове розслідування

Омбудсмен Дмитро Лубінець звернувся до Національної поліції з вимогою призначити службове розслідування щодо неналежного реагування правоохоронних органів на повідомлення про побиття перехожих в Івано-Франківську.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини написав на своїй сторінці у Telegram.

Лубінець нагадав, що у медіа та соцмережах 3 березня поширювалися відео, на яких молоді особи на вулицях міста Івано-Франківськ вчиняють напади на випадкових перехожих, зокрема й осіб похилого віку. Хулігани безжалісно завдавали їм ударів руками та ногами й застосовували газові балончики. Свої жорстокі дії та знущання зловмисники знімали на мобільні телефони, а відео викладали в соціальних мережах та месенджерах.

"За вказаними фактами розпочато досудове розслідування, встановлені особи зловмисників, їм повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 296 "Хуліганство" Кримінального кодексу України, та обрано запобіжні заходи, зокрема й у виді тримання під вартою", — зазначив Лубінець.

За його словами, у соціальних мережах під дописами до оприлюднених відео, містяться коментарі та відеоматеріали, у яких користувачі повідомляють про факти звернення до 3 березня потерпілих від нападів до органів поліції щодо побиття їх невідомими особами. Проте, як стверджується, ці заяви залишалися без належного реагування.  

"Звернувся до керівництва Національної поліції України з вимогою призначити службове розслідування за інформацією про неналежне реагування органами поліції на подані до 3 березня 2024 року заяви та повідомлення мешканців міста Івано-Франківська про побиття їх невідомими особами", — проінформував посадовець.

Нагадаємо, 3 березня в Івано-Франківську правоохоронці затримали хуліганів, які нападали на перехожих та лупцювали їх. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 07.03.2024 17:55