Фото: прес-служба МАДА

Поблизу Єрусалима стався теракт: є загиблі та багато поранених (фото, відео)

Вранці в четвер, 22 лютого, на трасі поблизу Єрусалима було здійснено теракт із застосуванням вогнепальної зброї. Внаслідок інциденту одна людина загинула, також є багато поранених.

Про це повідомляє newsru.co.il. За оперативними даними, внаслідок теракту десять людей постраждали, одна особа у тяжкому стані. При цьому трьох терористів вдалось ліквідувати.

Теракт біля Єрусалима: що відомо

Згідно з наявною інформацією, троє терористів, які приїхали автомобілем, вийшли з нього і почали стріляти з автоматичної зброї по машинах, що стояли в заторі під час руху в бік Єрусалиму на Першій трасі. Двоє терористів було застрелено на місці нападу, незабаром було знайдено і застрелено третього терориста, який спробував втекти.

Поліція уточнила, що терористи на Першій трасі були озброєні двома автоматичними гвинтівками М-16, пістолетом-кулеметом "Карл Густав" та ще одним пістолетом. В одного з них була газова граната.

Хто постраждав від теракту

Внаслідок теракту вбито чоловіка приблизно 20 років, постраждали десять осіб, жінка 23 років у тяжкому стані (вона у свідомості), ще четверо поранених у стані середньої тяжкості — жінка 30 років, чоловік 23 років, чоловік 51 року, жінка 52 років. Також легко травмована жінка 59 років, ще чотирьом було надано допомогу для виведення зі стану нервового шоку. Поранених доставлено до єрусалимських лікарень "Шаарей Цедек", "Адаса Ейн-Керем" та "Адаса Ар а-Цофім".

Хто ліквідував терористів

Згодом було опубліковано ім'я бійця-резервіста, який застрелив одного або двох терористів на Першій трасі при відбитті збройного нападу. Це 23-річний Хананія Бен-Шімон. Батько розповів, що Хананія близько десяти днів тому повернувся після служби в Секторі Гази. Коли він побачив терориста, який стріляв по машинах, то спочатку відкрив вогонь через вікно, потім вийшов з автомобіля і вступив у бій з терористами. 

Хананія був поранений та перебуває у стані середньої тяжкості. Наразі залишається незрозумілим, скільки терористів нейтралізував Хананія — одного чи двох.

Нагадаємо, 15 січня в ізраїльському місті Раанана, що поблизу Тель-Авіва, невідомий влаштував теракт. Спершу він з ножем напав на пішоходів, а потім викрав авто та протаранив групу людей. За попередніми даними, внаслідок теракту одна людина загинула і щонайменше 17 людей зазнали поранень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.02.2024 11:20