Фото: armyinform.com.ua

"Почув чітке "так": Кулеба висловився щодо подальшої допомоги Україні від партнерів

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запевнив, що країни Північноатлантичного альянсу не демонструють жодних ознак втоми від повномасштабної війни Росії проти України. Тому партнери готові допомагати Києву захищатися та повертати окуповані території.

Про це він сказав в інтерв'ю AP News.

"Я почув чітке "ні" за будь-якої згадки про втому, і я почув чітке "так" на посилення підтримки України", — сказав Кулеба.

За його словами, деякі союзники зробили нові пропозиції щодо підтримки. Проте деталей щодо ініціатив дипломат не розкрив.

"Вони розуміють, що для того, щоб вони почувалися в безпеці, для того, щоб вони не опинилися в ситуації, коли солдатам НАТО доведеться воювати, Україна повинна перемогти в цій війні", — наголосив очільник МЗС.

Він також пояснив, що серед союзників по НАТО можуть існувати розбіжності щодо способів стримування РФ. Однак розуміння того, що Росія становить загрозу, "є консенсусним, і я не бачу, щоб це змінювалося".

Водночас міністр додав, що Кремль помиляється у своїх розрахунках, коли сподівається протриматися у війні принаймні до президентських виборів у США 2024 року. Глава МЗС уточнив, що диктатор РФ Володимир Путін "завжди чекає, доки відбудуться вибори в іншій країні, і коли новий уряд і нове керівництво змінять своє ставлення".

"І президент Путін завжди зазнавав невдачі, постійно зазнавав невдачі у своїх очікуваннях", — заявив Кулеба.

Нагадаємо, раніше високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що не бачить ознак втоми від війни та допомоги Україні. Посадовець також зазначив, що Україна має значні успіхи у боротьбі проти країни-агресорки. Зокрема, Боррель вважає успіхами роботу нового "зернового коридору", а також укріплення українських бійців на лівому березі Дніпра біля Херсону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.12.2023 13:23