Фото: Чернівецька обласна прокуратура

"Подорож" до Румунії від 11 тисяч євро: мешканець Тернополя організував схему перетину кордону для "ухилянтів"

На Буковині викрили мешканця Тернополя, який організував незаконну схему перетину кордону для чоловіків призовного віку. Фігурант оцінював свої послуги від 11 тисяч євро.

Про це повідомила прес-служба Чернівецької обласної прокуратури.

Підозрюваний організував протиправну схему одержання прибутку від незаконного переправлення чоловіків мобілізаційного віку за кордон. Фігурант "працював" разом зі спільниками. Мешканець Тернополя забезпечував трансфер військовозобов’язаних, їх проживання у готелі та проводив необхідний інструктаж.

За даними слідства, на початку травня 2024 року за такою схемою фігурант намагався переправити до Румунії трьох чоловіків віком 32 та 33 роки — жителів Тернопільської та Київської областей. Послуги незаконного перетину кордону підозрюваний оцінював від 11 до 13 тисяч євро з особи.

Правоохоронці викрили "ухилянтів" в одному із сіл прикордоння у Чернівецькому районі під час пересадки у черговий транспортний засіб, яким їх перевозили до державного кордону.

За даними прокуратури, 39-річному жителю міста Тернопіль повідомлено про підозру за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України. Також встановлюються інші причетні до вчинення злочину особи.

Нагадаємо, 13 травня працівники Державного бюро розслідувань на Буковині викрили ще один канал переправлення чоловіків мобілізаційного віку за кордон. Затримано працівника правоохоронних органів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.05.2024 14:35