Фото: pixabay

Похолодання та дощі: де у перший день жовтня очікується мінусова температура

У вівторок, 1 жовтня, в Україні буде досить прохолодно. У Карпатах навіть очікуються заморозки та мокрий сніг.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

За прогнозом синоптиків, у перший день жовтня в західних, Житомирській, Вінницькій, Одеській, Херсонській областях та в Криму буде хмарно з проясненнями. У цих регіонах пройдуть дощі. На решті території очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, на Лівобережжі східний, 7-12 м/с, у східних, Запорізькій та Одеській областях місцями пориви 15-20 м/с.

Температура повітря у західних, Житомирській та Вінницькій областях вночі становитиме +3...+8°C, вдень очікується +8...+13°C. На решті території вночі прогнозують +9...+14°C, на Півдні країни до +17°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +17...+22°C, у східних областях прогріє до +25°C.

На високогір'ї Карпат очікується дощ та мокрий сніг. Температура повітря вночі буде від +3°C до -2°C, вдень прогнозують +4...+9°C.

Прогноз погоди у Києві та області

У столиці та області у вівторок очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с.

Температура повітря на Київщині вночі становитиме +9...+14°C, вдень прогріє до +17...+22°C. У Києві вночі буде +10..+12°C, вдень — +18...+20°C.

погода 1 жовтня

Мапа: "Укргідрометцентр"

Нагадаємо, 30 вересня на горі Піп Іван Чорногірський у Карпатах випав сніг. Зранку там зафіксували температуру повітря — -5°C.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.09.2024 15:08