Фото: Reuters

Поховали з серпом біля шиї: у Польщі розкопали кладовище з "вампірами" (фото)

У Польщі у селищі П'єн археологи розкопали кладовище. Там знайшли останки тіл жінки й дитини, яких поховали як "вампірів" у 17 столітті.

Про це пише CNN.

Зазначається, щоб не дати їм воскреснути з мертвих тіла були прикуті до труни. 

"На нозі жінка мала замок, а на шиї серп, що свідчить про те, що вона була "вампіром". Дитина віком шести-семи років із трикутним залізним замком під ногою була похована обличчям вниз. Після поховання могилу дитини осквернили та вилучили всі кістки, окрім ніг. Це кладовище для вигнанців, яких, безсумнівно, боялися після смерті", — розповів дослідник середньовічних поховань Даріуш Полінскі.

Як пише видання, в деяких похованнях археологи виявили й інші методи якими користувалися в XVII столітті, щоб запобігти воскресінню мерців.

"Була також велика кількість могил з каменями, які мали захищати від померлого й були покладені в різних місцях, наприклад, на лікті, на гортані або на шиї", — повідомив Даріуш Полінскі.

Кладовище з "вампірами" в Польщі

Фото: Reuters

Нагадаємо, у Росії під Іркутськом згоріло кладовище окупантів, де були похоронені найманці приватної військової компанії "Вагнера". Територія цвинтаря перетворилася в згарище. Кадри демонструють зруйновані могили найманців. Територія кладовища перетворилася на суцільне згарище.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.10.2023 20:21