Фото: сайт Міністерства внутрішніх справ

Поліція Києва отримала нового керівника: хто ним став

Керівник Національної поліції Іван Вигівський 28 липня представив нового начальника Головного управління Нацполіції Києва Дмитра Шумейка. До цього він був тимчасово виконувачем обов'язків керівника столичного главку.

Про це повідомляється на сайті Національної поліції України.

"Я бачив Дмитра Олександровича у найскладніші моменти для столиці, навіть під час обстрілів Києва він проявив себе як професійний відповідальний керівник, одним з перших був на місцях прильотів. Під його керівництвом поліцейські діяли чітко та злагоджено, усі докази воєнних злочинів належним чином зафіксовані", — заявив під час зустрічі із колегами Вигівський.

Очільник Нацполіції наголосив на необхідності взаємодії з усіма підрозділами сил безпеки й оборони України, важливості профілактики злочинів та миттєвого реагування на звернення громадян.

Своєю чергою Шумейко висловив подяку міністру внутрішніх справ Ігорю Клименку та Івану Вигівському за надану довіру та підтримку на новій посаді.

"Я впевнений, що колектив поліції Києва справиться з усіма викликами й поставлені завдання будуть виконані", — сказав він.

Хто раніше очолював столичну поліцію Києва

У серпні 2021 року главою Національної поліції міста Києва призначили колишнього начальника поліції Полтавщини Івана Вигівського. Він замінив на цій посаді Андрія Крищенка, який 11 серпня подав у відставку.

20 січня 2023 року Кабмін призначив Івана Вигівського тимчасовим виконувачем обов'язків голови Національної поліції України.

Напередодні, 18 січня, голову Нацполіції Ігора Клименка призначили виконувачем обов’язків міністра внутрішніх справ. Такі зобов'язання на нього поклав уряд на засіданні через авіакатастрофу в Броварах і загибель голови МВС Дениса Монастирського.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України призначив Івана Вигівського головою Національної поліції. 30 червня президент України Володимир Зеленський звільнив чотирьох очільників районних адміністрацій Києва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.07.2023 04:33