Фото: скріншот з відео

Поліція Швейцарії розкрила гучну справу таємничої смерті цілої сім’ї: до чого тут війна в Україні

Поліція Швейцарії завершила розслідування смерті цілої сім’ї у місті Монтре. 24 березня 2022 року чотири члени сім'ї загинули внаслідок стрибка з балкона багатоповерхівки.

Про це пише BBC.

Загинули 40-річний батько сім'ї та його 41-річна дружина, а також їхня восьмирічна донька та сестра-близнючка матері. Всі вони зістрибнули один за одним приблизно о сьомій годині ранку з балкона своєї квартири з висоти 20 метрів. Вижив лише 15-річний підліток.

Слідчі знайшли на балконі драбину, але ознак боротьби чи опору не було. Це був колективний суїцид, який дорослі члени родини спланували заздалегідь.

Родина переїхала до Монтре з Франції близько двох років тому. Слідчі з'ясували, що з початком пандемії COVID-19 ця сім'я "дуже цікавилася теоріями змови та способами виживання у надзвичайних ситуаціях". Вони зробили великий запас харчів і медикаментів, запакованих у коробки, які займали більшу частину квартири.

Поліція заявила також, що сім'я останнім часом перестала спілкуватися з оточенням. У матері сімейства та її сестри були глибоко вкорінені підозри щодо уряду та місцевої влади, і вони виховали дітей у вірі в те, що світ — це вороже місце. Пандемія COVID-19 та вторгнення Росії в Україну лише зміцнили їхні переконання.

Обшуки квартири та електронних пристроїв показали, що колективне самогубство було ретельно сплановане і навіть відрепетироване.

Визначальним став візит поліцейських, які прибули до помешкання аби з’ясувати щодо домашнього навчання сина після того, як батько не відповів на офіційні запити, надіслані йому поштою. Поліцейські приїхали о 06:15 ранку, подзвонили у двері, але їм ніхто не відчинив і невдовзі вони поїхали. А вже о сьомій годині сім'я вчинила колективний суїцид.

Нагадаємо, в Одесі 17-річна дівчина та 27-річний хлопець вчинили самогубство, вистрибнувши вікна з 14-го поверху житлового будинку. Сусіди кажуть, що у пари були великі борги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 22.03.2023 21:33