Фото: скріншот з відео

Полк "Азов" став окремою штурмовою бригадою ЗСУ

Окремий полк спеціального призначення "Азов" у середу, 25 січня, офіційно став Третьою окремою штурмовою бригадою Сухопутних військ ЗСУ. Вона на цей момент веде бої за Бахмут Донецької області.

Про це повідомляє пресслужба Третьої окремої штурмової бригади в складі Сухопутних військ ЗСУ у Telegram.

У повідомленні зазначається, що підрозділ захищав Україну з перших хвилин повномасштабного вторгнення РФ.

"Наш підрозділ був сформований на основі добровольчого загону тероборони "Азов", створеного у Києві 24 лютого 2022 року, в перші години повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Кістяк підрозділу — ветерани ОЗСП "Азов" Національної гвардії України та представники Азовського руху. У березні загін розширився до окремого полку спеціального призначення "Азов", а згодом реформувався в окремий підрозділ ССО "Азов" у складі ЗСУ", — розповіли у бригаді.

Також пресслужба полку додала, що "Азов" стає потужнішою та набуває більшої міці у війні. Військові нагадали, що підрозділ створено 24-го лютого, у боях за Київ. 

Раніше повідомлялось, що російські мобілізовані потрапляють на фронт майже не підготовленими, тому і часто стають гарматним м'ясом для ЗСУ. До того ж російські "мобіки" нерідко стають жертвами нещасних випадків внаслідок нестатутних відносин між військовослужбовцями.

Війна, 26.01.2023 15:44