Фото: ДПСУ

Польські протестувальники повністю перекрили рух вантажівок на чотирьох пунктах пропуску з Україною

У вівторок, 12 березня, польські фермери повністю перекрили рух вантажівок на чотирьох пунктах пропуску з Україною. Зокрема, блокада відбувається на КПП: "Шегині", "Ягодин", "Угринів" та "Устилуг".

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає "Укрінформ".

Речник зазначив, що на даних пунктах пропусків у чергах на території Польщі загалом перебуває 1500 вантажівок, найбільше — у районі пункту пропуску "Ягодин".

За його словами, протестувальники пропускають по напряму пунктів пропуску "Ягодин" і "Шегині" вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну. Зокрема, за добу КПП "Ягодин" перетнули лише 50 автівок, а "Шегині" — 30.

До того ж Демченко зауважив, що в ніч на 9 березня польські фермери припинили блокування в напрямку пункту пропуску "Корчова—Краківець". Проте, згідно із наявною інформацією, ймовірно, протестувальники від 13 березня знову можуть поновити блокаду. Черга на цьому напрямку станом на ранок 12 березня сягала близько 500 вантажівок.

Водночас, речник ДПСУ наголосив, що легкові авто й автобуси вільно перетинають польський кордон на всіх пунктах пропуску. 

Нагадаємо, 11 березня консул Генерального консульства України в Любліні Сергій Царук здійснив поїздку до пункту пропуску "Дорогуськ-Ягодин", після того, як з'явилась інформація про нібито безпідставні затримки польськими протестувальниками пасажирських автобусів. Проте ці сигнали на польському кордоні не отримали будь-якого вагомого підтвердження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.03.2024 16:16