Фото: АрміяInform

Польський генерал повідомив, звідки рашисти можуть почати новий наступ

Росіяни накопичили свої сили в районі Брянська, Курська та Воронежа. Із цих напрямків можливий новий наступ на Україну.

Про це заявив польський генерал Вальдемар Скшипчак.

За його словами, Москва готується до чергового нападу — триває велика мобілізація.

"Вони (росіяни — ред.) мають резерв з 1,2 мільйона осіб. З них 300 тисяч мобілізованих проходять відповідну підготовку та тренування", — зазначив Скшипчак.

З огляду на скупчення військ, РФ може вдарити по Україні з районів Воронежа, Курська, Брянська. Потім рашисти можуть рухатися в південному напрямку, на захід від Харкова.

"За цього сценарію під ударом опиняються Полтава та Дніпро. Вони (росіяни — ред.) можуть спробувати з'єднати свої сили з цього напрямку з тими, які нині воюють на сході в районі Бахмута й Соледара", — припустив генерал.

Росія може здійснити новий напад на Україну.

Скшипчак вважає, що Путін вимушений зараз перейти до "стратегії малих кроків", яку він застосував у 2014-му, коли захопив Луганськ та Донецьк.

"Спроба окупувати всю країну провалилися. Далі, швидше за все, його метою буде частина Харківської області, Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська область", — розповів генерал.

Нагадаємо, нещодавно в Інституті вивчення війни заявили, що в найближчі пів року Кремль може змінити хід бойових дій. На думку аналітиків, Путін може здійснити рішучу стратегічну дію для покращення позицій російських військових у війні проти України.

Події, 19.01.2023 15:00