Польський політик Яцек Ч. Джерело: rmf24.pl

Польський політик погрожував підірвати Сейм: йому висунули звинувачення та можуть ув’язнити на вісім років

Кандидат у Сенат Польщі Яцек Ч. опублікував у соціальних мережах пост, у якому погрожував підірвати будівлю Сейму країни. Йому висунули звинувачення.

Про це повідомив RMF FM. Прес-секретар Варшавської регіональної прокуратури прокурор Шимон Банна заявив, що інтенсивні зусилля з розслідування, яких доклала прокуратура району Варшава-Мокотув у Варшаві, призвели до затримання поліцією Яцека Ч.

"Численні доказові заходи, проведені всього за десяток годин, зокрема, експертиза мобільного телефону, вилученого у Яцека Ч., доводять, що саме він був автором цих постів". — повідомили у прокуратурі.

За словами Банни, Яцека Ч. доставили до Варшавсько-Мокотувської окружної прокуратури у Варшаві, де він вислухав два звинувачення.

"Перше пов'язане з неправдивим спрацьовуванням вибухової сигналізації в будівлі Сейму Республіки Польща, а друге — з публічним вихвалянням злочину шляхом розміщення в одній зі соціальних мереж інформації про інцидент 12 грудня цього року, коли один із членів Сейму Республіки Польща загасив ханукію, запалену в будівлі Сейму Польщі у зв'язку з єврейським святом Присвяти". – зазначив він.

Прес-секретар Варшавської регіональної прокуратури додав, що підозрюваний дав пояснення у справі.

"Для забезпечення провадження у справі прокурор застосував до нього поліцейський нагляд, а також зобов'язання з'явитися в зазначений підрозділ і заборону на спілкування зі свідками", — підкреслив він.

Чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від шести місяців до восьми років.

Нагадаємо, що у вівторок, 12 грудня, Сейм Польщі проголосував за підтримку нового уряду прем'єр-міністра Дональда Туска. У середу зранку його членів привів до присяги президент Анджей Дуда. За уряд Туска проголосували 248 депутатів, проти — 201, не утримався жоден із народних обранців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.12.2023 22:37