Фото: прес-служба МЗС України

Кулеба провів розмову з новим очільником МЗС Польщі: обговорили вступ України в ЄС

У середу, 13 грудня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з новим очільником МЗС Польщі Радославом Сікорським. Колеги обговорили вступні переговори України з Європейським союзом.

Про це повідомила прес-служба МЗС України в Telegram.

"Міністр Дмитро Кулеба провів першу телефонну розмову з новим польським колегою, який підтвердив свою відданість подальшому зміцненню українсько-польських відносин, протидії російській агресії, інтеграції України в ЄС і НАТО, а також співпраці в інших глобальних справах", — йдеться у повідомлені.

Міністр закордонних справ Польщі запевнив Кулебу, що його держава активно працюватиме над ухваленням рішення Євроради про відкриття переговорів про вступ України до ЄС.

У відомстві зазначили, що міністр закордонних справ України запросив польського колегу в Україну. Сікорський погодився на пропозицію Кулеби.

Нагадаємо, 12 грудня Сейм Польщі проголосував за підтримку нового уряду прем'єр-міністра Дональда Туска. Посада міністра закордонних справ у новому уряді Дональда Туска дісталася депутату Європарламенту та колишньому очільнику МЗС Польщі Радославу Сікорському. Він вже обіймав цю посаду в уряді Дональда Туска упродовж 2007-2014 років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.12.2023 21:26