Дмитро Кулеба. Джерело: armyinform.com.ua

"Вікно можливостей" для України: з Угорщини та Словаччини надійшли перші сигнали

Україна отримала перший непублічний і неофіційний сигнал з Угорщини. Він свідчить про "вікно можливостей" для нашої країни на саміті Євросоюзу, який відбудеться 14-15 грудня.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі спільного національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, немає жодної країни, яка не хоче бачити Україну у складі Європейського Союзу. Є лише Угорщина, яка виступає за повільніший процес, щоби ретельно вивчати наслідки вступу.

"Але вчора, за результатами моєї тривалої розмови з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто, однозначна загроза того, що Угорщина в принципі виступає проти членства України в ЄС повністю знята. Він підтвердив, що питання зовсім не в цьому", — розповів Кулеба.

Міністр зазначив, що не може бути відвертим і прямолінійним у цьому питанні, тому що "ставки надзвичайно високі".

"Але сьогодні ми отримали перший непублічний і неофіційний сигнал з Угорщини, який свідчить про "вікно можливостей". Ось так я вам скажу", — додав він.

Окрім того, Кулеба наголосив на позитивному офіційному сигналі від уряду Словаччини про підтримку відкриття переговорів з Україною про членство в ЄС.

"Другий момент — сьогоднішня заява зі Словаччини про те, що уряд країни ухвалив рішення підтримати відкриття переговорів про членство з Україною. Чому це важливо — були сумніви в українському суспільстві, експертному середовищі щодо щирості намірів Словаччини", — зазначив міністр закордонних справ України.

Нагадаємо, що в понеділок, 11 грудня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вперше від початку повномасштабної війни Росії проти України зустрівся з угорським колегою Петером Сійярто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 15:58