Фото: Facebook Петер Сійярто

Кулеба провів розмову із Сійярто: чи змінила Угорщина позицію щодо членства України в ЄС

У понеділок, 11 грудня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вперше від початку повномасштабної війни Росії проти України зустрівся з угорським колегою Петером Сійярто.

Міністр закордонних справ Угорщини у Facebook розповів про свої враження від зустрічі.

"Я не зустрічався з Дмитром Кулебою особисто з початку війни, хоча ми підтримували безперервні стосунки до лютого минулого року, ми багато зустрічалися, ми багато обговорювали, ми багато говорили, просто тому, що ми обидва хотіли кращого відносин між Угорщиною та Україною", — заявив він.

За його словами, він говорив із Кулебою передусім про майбутні рішення саміту Європейського Союзу щодо України, які, на думку Будапешта, "мають історичне значення для майбутнього всього ЄС".

"Пропозиція рішення є непідготовленою, і Єврокомісія майже не має уявлення про те, який вплив членство України в ЄС матиме на все об’єднання. Можна згадати хоча б нерозв’язані проблеми, спричинені попередніми рішеннями Єврокомісії щодо транзиту зерна або скасування дозволів для українських ваговозів", — заявив голова угорського МЗС.

Фото: Facebook Петер Сійярто

Фото: Facebook Петер Сійярто

Також колеги обговорили питання нацменшин і ухвалення Україною нового законодавства з урахуванням рекомендацій Ради Європи й Єврокомісії.

"Безперечно, ми обидва залишаємося відданими подальшому розвитку двосторонніх відносин", — підсумував міністр.

Нагадаємо, сьогодні перед зустріччю з міністрами закордонних справ ЄС у Брюсселі міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що в разі відмови лідерів Євросоюзу розпочати переговори про вступ України це стане руйнівним як для України, так і для самої організації. Доленосне рішення для нашої держави очікується на саміті цього тижня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 20:52