Фото: прес-служба МЗС України

Глава МЗС Кулеба задекларував 1,3 млн грн доходу за 2022 рік

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба задекларував свої доходи за 2022 рік. Загалом впродовж року чиновник заробив 1,3 мільйона гривень.

Відповідна інформація з'явилася в Єдиному державному реєстрі осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Згідно з документом, за 2022 рік заробітна плата Кулеби становила 1,249 мільйона гривень. Загальний дохід — 1,337 мільйона гривень. Також міністр вказав 316 тисяч гривень на банківських рахунках і 42 тисяч євро готівкою.

Чиновник володіє квартирою (52,9 кв. м) у Києві та спільно з дружиною та дочкою ще однією квартирою (125,7 кв. м), яка розташована також у столиці.

Крім того, дружина Кулеби володіє автомобілем Tesla Model 3 2021 року випуску.

Скріншот з Єдиного державного реєстру декларацій

Скріншот з Єдиного державного реєстру декларацій

Повернення е-декларування: що відомо

Верховна Рада на початку вересня ухвалила законопроект №9534 про відновлення електронного декларування під час воєнного стану. Проте парламентарі не підтримали поправку №371 — про негайне відкриття декларацій чиновників. За поправку №371 проголосували лише 199 народних депутатів, проте для її ухвалення необхідно 226 голосів.

Водночас президента Володимира Зеленського закликали ветувати закон про е-декларування депутатів та чиновників. Петиція на сайті глави держави лише за кілька годин набрала необхідні 25 тисяч голосів.

12 вересня глава держави повідомив, що ветував документ, й пояснив, що це питання не лише політичної відповідальності парламенту, а й переговорів України із Євросоюзом щодо вступу. У цей день на сайті парламенту з'явилася пропозиція Зеленського до закону про е-декларування, який він ветував. 20 вересня парламент проголосував за публічне відкриття е-декларацій.

Нагадаємо, 10 грудня Національне агентство з питань запобігання корупції відкрило публічний доступ до реєстру декларацій. У відомстві наголосили, що виконали вимогу прийнятого Верховною Радою закону та забезпечили відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Якщо у реєстрі не вдалося знайти певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 14:50