Фото: armyinform.com.ua

Кулеба вперше за час війни зустрінеться з угорським колегою Сійярто

У понеділок, 11 грудня, відбудеться зустріч міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби з угорським колегою Петером Сійярто. Це буде перша особиста зустріч двох міністрів з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це пише "Європейська правда", посилаючись на повідомлення Кулеби перед початком зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі.

"Сьогодні я зустрінуся з міністром закордонних справ Угорщини. Це буде наша перша особиста зустріч з початку повномасштабного вторгнення. І думаю, цей факт говорить сам за себе: ми продовжуємо говорити з Угорщиною. Як я вже зазначив, Україна змінила своє законодавство щодо освіти й використання мов нацменшин у той спосіб, як цього хотіла Угорщина. І до цього факту треба проявити повагу", — зазначив Кулеба.

Міністр наголосив, що Україна виконала усі ключові рекомендації Венеційської комісії, які були сформульовані у рішенні Єврокомісії.

"Усі ключові рекомендації Венеційської комісії були втілені… Думаю, правила гри мають бути чесними. Якщо нам кажуть зробити щось, і це виконано — це слід визнавати як результат", — додав він. 

Нагадаємо, днями Дмитро Кулеба заявив, що Україна вже готує бригади українських воїнів до нових наступальних та оборонних операцій на фронті. За його словами, потужна збройна відсіч українських захисників знижує можливості Кремля для перегрупування. Водночас будь-яку паузу з боку Збройних сил України ворог використає на свою користь і отримає шанс підготуватися до нових активних військових кампаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.12.2023 12:19