Емоції Дональда Туска після повернення на посаду прем'єр-міністра Польщі. Джерело: wyborcza.pl

"Розпочинається нова ера": у Польщі обрали новий уряд

У вівторок, 12 грудня, Сейм Польщі проголосував за підтримку нового уряду прем'єр-міністра Дональда Туска. У середу зранку його членів має привести до присяги президент Анджей Дуда.

Про це повідомила Gazeta Wyborcza. За уряд Дональда Туска проголосували 248 депутатів, проти — 201, не утримався жоден із народних обранців.

Польські журналісти уточнили, що за підтримку нового уряду Дональда Туска проголосували всі парламентарії з коаліції "Громадянської коаліції", "Лівих" і "Третього шляху". Проти — депутати з колишньої провладної партії "Право та справедливість" й ультраправого об’єднання "Конфедерація".

Посада міністра закордонних справ у новому уряді Дональда Туска дісталася депутату Європарламенту та колишньому очільнику МЗС Польщі Радославу Сікорському. Він вже обіймав цю посаду в уряді Дональда Туска упродовж 2007-2014 років.

"Цей день став великим випробуванням для всіх нас, але він закінчився добре. Завтра розпочинається нова ера. Ця команда має амбіцію керувати польськими справами протягом наступних чотирьох років", — сказав Дональд Туск.

У середу, 13 грудня, президент Польщі Анджей Дуда приведе до присяги прем'єр-міністра Дональда Туска та його уряд.

Нагадаємо, що 11 грудня Сейм Польщі ухвалив рішення, що сформований Матеушем Моравецьким уряд не отримає вотуму довіри. Після цього стало відомо, що польський Кабмін формуватиме лідер парламентської більшості Дональд Туск.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.12.2023 23:47