Фото ілюстративне. Джерело: antikor

Польща хоче взяти великий кредит в країни з Азії

Південна Корея планує залучити низку банків країни, щоби допомогти профінансувати продаж зброї Польщі на 22 мільярди доларів. Йдеться про південнокорейські реактивні артилерійські системи та винищувачі.

Про це повідомив Reuters із посиланням на джерела. Два представники корейської оборонної компанії підтвердили план синдикованої позики. Так само представники південнокорейських банків сказали, що рішення про кредити ухвалено.

Ці обговорення є продовженням комплексної угоди про озброєння між двома країнами, яку підписали минулого року. Згідно з цим документом, південнокорейські компанії постачатимуть танки, гаубиці та винищувачі. Ця угода вартістю 13,7 мільярда доларів стала найбільшою в Південній Кореї на теперішній момент.

Представник оборонної компанії сказав, що якщо синдикованої позики для наступного запропонованого продажу виявиться замало, "можуть бути інші заходи фінансування".

За даними Міністерства оборони Південної Кореї, 2022 року оборонний експорт Південної Кореї склав близько 17 мільярдів доларів порівняно з 7,25 мільярда доларів роком раніше, оскільки війна в Україні відкрила двері для експорту зброї зі Сеула.

Нагадаємо, наприкінці жовтня стало відомо, що Збройні сили Польщі проведуть військові навчання у воєводствах, які межують із Білоруссю та Росією. Метою — зміцнення співпраці військових з цивільною адміністрацією і перевірка боєздатності бойових підрозділів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.11.2023 08:13