Фото: Вікіпедія

Польща передала Україні самохідні міномети Rak: названо кількість

З Польщі в Україну прибули самохідні міномети Rak. Союзники обіцяли їх передати Києву ще у березні 2022 року.

Про це повідомляє Bild.

Загалом Польща передала нашій державі 24 самохідні міномети. 120-міліметрові міномети Rak встановлені на броньовану колісну платформу: вони можуть вести бій з відстані до 12 кілометрів.

"Міномети допоможуть врятувати життя українських мінометників, оскільки ті зможуть вести вогонь, перебуваючи при цьому під захистом сталевої броні", — зазначає видання.

Основною перевагою мінометів Rak є те, що після стрільби машина може швидко покинути позицію і відійти на безпечну відстань. Варто відзначити, що на міномети Rak, які прибули в Україну, вже встановили протидронний захист у вигляді залізної сітки над вежею.

Нагадаємо, представники польської влади кажуть, що підтримують вступ України до Євросоюзу. Однак при цьому закликають закрити агропромисловий ринок для України на 20 років. Таку пропозицію пояснюють захистом своїх інтересів.

Своєю чергою польський уряд повідомив, що перевізники, які блокують пункти пропуску на українському кордоні, не перешкоджають надходження військової допомоги до нашої держави. Водночас Польща закликає Україну до двосторонніх переговорів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.12.2023 17:36