Фото ілюстративне зі соцмереж

У Польщі кандидат у міністри від партії Туска запропонував закрити агропромисловий ринок для України на 20 років

Представники польської влади кажуть, що підтримують вступ України до Євросоюзу. Однак при цьому закликають закрити агропромисловий ринок для України на 20 років. Таку пропозицію пояснюють захистом своїх інтересів.

Про це заявив лідер AgroUnia Міхал Колодзейчак в інтерв'ю RMF FM. Він пройшов до польського Сейму за списком "Громадянської коаліції" прем’єр-міністра Дональда Туска.

Зараз політик очікує "фізичного підпису прем’єр-міністра" для призначення заступником міністра сільського господарства Польщі. За його словами, офіційно це станеться на початку наступного тижня.

Колодзейчак наголосив, що Польща повинна захистити власні інтереси й інтереси польських виробників і аграріїв у зв'язку зі вступом України до Євросоюзу.

"У сільському господарстві України домінують 95 фермерських господарств. Це холдинги, в їхніх руках половина сільськогосподарської землі в Україні. Тому ми повинні захищати свої інтереси, наприклад, як це зробила Німеччина, коли Польща приєдналася до Євросоюзу, коли ринок праці для поляків заморозили на вісім років. Зараз ми повинні говорити про те, щоб агрохарчові продукти з України – сирі та перероблені – не потрапляли до Польщі, наприклад, на 20 років після вступу України до ЄС", — сказав він.

Нагадаємо, що 13 грудня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори з новим міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським. Колеги обговорили вступні переговори України з Європейським Союзом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.12.2023 14:12