Анджей Шейна. Фото: Polskie Radio

Польща веде перемовини з головою Єврокомісії щодо роботи агросектору, — ЗМІ

Заступник міністра закордонних справ Польщі Анджей Шейна підтвердив, що його країни веде неофіційні переговори з главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Предметом перемовин стало виключення Польщі з деяких положень Green Deal ("Зелена угода").

Про це повідомляє Onet Wiadomosci.

Виняток для Польщі можуть зробити для великого сільськогосподарського ринку, який знаходиться найближче до України. Це стосуватиметься як "Зеленої угоди", так і "напливу продукції, яка призводить до постійних збоїв на ринку однієї або більшості країн".

Також Шейна додав, "якщо нам вдасться узгодити вимоги Польщі в Європейському союзі, то вони стануть спільною позицією Союзу".

"Якщо нам вдасться домовитися про вимоги Польщі в ЄС, як ми успішно домовилися про фінансування ЄС, вони стануть спільною позицією ЄС. Я ще хочу сказати, і тут я цитую прем'єр-міністра Туска, якщо це затягнеться, ми запровадимо зміни, ми запровадимо прикордонні блокади, бар'єри й митні збори в односторонньому порядку",  висловився заступник міністра.

Заступник міністра пообіцяв, що під час польсько-українських консультацій, які заплановані на 28 березня, "питання проблеми на кордоні більше не буде".

Нагадаємо, у четвер, 29 лютого, Європейська комісія ухвалила два правові акти, які відкривають Польщі доступ до фінансування ЄС на суму до 137 мільярдів євро. Кошти були заморожені через проблеми з верховенством права країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.03.2024 10:39