Фото: Владислав Косиняк-Камиш. Джерело – kresy.pl

У Польщі відреагували на можливість відправки військових в Україну

Голова міноборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш відкидає можливість відправлення польських солдатів до України. На його думку, краще Києву надати військову допомогу у вигляді зброї.

Про це повідомляє Kresy.

У п'ятницю, 1 березня, міністру національної оборони в ефірі Polsat News поставили питання щодо останніх заяв президента Франції Еммануеля Макрона, який не виключив, що війська НАТО можуть з'явитися в Україні тією чи іншою мірою в майбутньому. 

"Кілька тижнів тому на зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі про це не згадувалося. Це не ініціатива НАТО. Це французька ініціатива", — заявив Косиняк-Камиш.

Як зазначив віце-прем'єр, "ми вважаємо, що краще пожертвувати техніку". Він висловив думку, що динаміка змін, що відбуваються на Сені, коли йдеться про допомогу Україні, є великою, і це "хороша новина". Посадовець також нагадав, що Польща навчає третину українських військових.

"Ми не маємо ні таких планів, ні таких намірів. Ми говоримо це прямо та ясно нашим союзникам. НАТО таких планів не має", — повторив він, маючи на увазі чутки про введення військ.

Нагадаємо, 27 лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України, що Північноатлантичний альянс може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

Також повідомлялось, що громадяни Франції не підтримують свого президента Еммануеля Макрона, який нещодавно заявив про можливе введення військ НАТО чи окремих західних країн до України в майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.03.2024 13:59