Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Війська країн Заходу можуть відправити в Україну: Зеленський відреагував на ініціативу Макрона

Президент України Володимир Зеленський підтримав ініціативу лідара Франції Еммануеля Макрона, який шукає можливості для зміцнення Сил оборони. Зокрема, йдеться про відправлення військ країн Заходу в Україну.

Таку заяву зробив Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з главою уряду Албанії Еді Рамою.

"Я не був на тому саміті (в Парижі, — ред.). Він (Еммануель Макрон, — ред.) сказав, що він поговорить про певні нові ідеї, яким чином посилити Україну. І він сказав, що поділиться зі мною інформацією коли прибуде в Україну. Він буде тут в середині березня", — наголосив Зеленський.

Глава держави зазначив, що з радістю відповість на подібні питання, коли особисто обговорить цю тему з лідером Франції.

"Але найважливіше, що потрібно зрозуміти, коли ми ділимося різними ініціативами, то всі вони як перший, другий, третій, четвертий крок. А перший крок — це захистити та залишитися сильними. Це важливо. Тому що зараз в нас є запитання щодо пакетів допомоги з нашими європейськими партнерами та США", — заявив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, у понеділок, 26 лютого, президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України заявив про те, відправлення західних військ "у майбутньому не можна виключати, але зараз немає консенсусу щодо офіційного та схваленого відправлення військ на місця".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 16:22