Фото ілюстративне. Джерело: ДПСУ

Польща заблокувала пропуск українських вантажівок: у чому причина

Польща зупинила пропуск українських вантажівок на в'їзд та виїзд. Йдеться про авто, які не мають дозволів на міжнародні перевезення.

Про це повідомляє прес-служба Державної митної служби України.

Зазначається, що з 00:00 понеділка, 1 липня, польська сторона призупинила пропуск українських вантажних транспортних засобів, що не мають книжки ЄКМТ.

"Пункти пропуску на інших ділянках кордону працюють у звичайному режимі", — йдеться у повідомленні.

Варто наголосити, що книжка ЄКМТ — це багатосторонній дозвіл, який видається перевізнику й надає йому дозвіл вільно працювати та їздити серед 44 країн-учасниць Європейської конференції міністрів транспорту.

Раніше, а саме 7 червня, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляв, що на українсько-угорському кордоні відкриють новий пункт пропуску. Країни підписали відповідну угоду.

"Продовжуємо розбудову прикордонної інфраструктури. Затвердили угоду з Угорщиною, яка дозволить відкрити пункт пропуску "Велика Паладь — Надьгодош" для легкового транспорту", — наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. Вони обговорили актуальні питання міждержавних відносин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.07.2024 12:06