Володимир Зеленський. Джерело: сторінка українського президента в мережі X

Зеленський провів переговори з Дудою: про що говорили президенти України та Польщі

У п’ятницю, 21 червня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою. Вони обговорили актуальні питання міждержавних відносин.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своїх соціальних мережах.

Під час розмови український президент подякував Дуді за "активну підтримку Саміту миру" та домовився спільно залучати інші країни до підсумкового комюніке.

"Ми також відзначили плідну роботу команд над підготовкою двосторонньої безпекової угоди в межах декларації G7 та обговорили регіональні безпекові виклики", — додав Зеленський.

Аналітики відзначили, що розмова Зеленського та Дуди відбулася після того, як Україна та Польща провели фінальний раунд переговорів щодо підписання двосторонньої безпекової угоди. Двосторонню безпекову угоду між Україною та Польщею можуть фіналізувати та підписати до саміту НАТО, який пройде 9-11 липня.

Нагадаємо, що 19 червня президент України Володимир Зеленський зустрівся з маршалком сейму Польщі Шимоном Головнею, який перебував у Києві з офіційним візитом. Сторони обговорили багато важливих тем, серед них — посилення системи протиповітряної оборони нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.06.2024 19:38