Фото: ОП

Зеленський зустрівся з маршалком сейму Польщі: деталі розмови

У середу, 19 червня, президент України Володимир Зеленський зустрівся із маршалком сейму Польщі Шимоном Головнею, який перебуває у Києві з офіційним візитом. Сторони обговорили багато важливих тем, серед них — посилення протиповітряної системи (ППО) нашої країни.

Про це йдеться на офіційному сайті Офісу президента.

Гарант розповів співрозмовникові про ситуацію на фронті та про повітряний терор, який застосовує Російська Федерація. Зокрема обговорили співпрацю для захисту українського неба.

Також Зеленський відзначив рівень співробітництва між парламентами двох країн та ініціативу щодо проведення в Білостоці саміту голів парламентів України, Польщі, Латвії, Литви й Естонії. Окрему увагу приділили результатам Глобального саміту миру у Швейцарії, у якому взяв участь президент Польщі Анджей Дуда, а також підготовці до підписання двосторонньої безпекової угоди.

Гарант подякував нашим сусідам за всебічну допомогу Києву в протидії російській агресії та відзначив важливість підтримки сеймом України.

"Дякую за польську адвокацію щодо українського майбутнього членства в ЄС. Ми справді відчуваємо цю підтримку з боку Польщі, і я сподіваюся на позитивне рішення Євросоюзу до кінця червня. Нам потрібна також ваша підтримка напередодні саміту НАТО", — наголосив лідер української держави.

зустріч Зеленського і маршалка сейму Польщі

Фото: Офіс президента

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда підписав поправку до закону про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом на її території. Вона продовжує термін легального перебування українців у Польщі.

Також уряд Польщі запланував скасування частини виплат для українських біженців. Це відбудеться з 1 липня 2024 року. Крім того, українських дітей зобов’яжуть більше інтегруватися в польську освітню систему.

Своєю чергою заступник міністра оборони Польщі Цезари Томчик заявив, Україна повинна мати право бити західною зброєю по цілях на території Росії, щоб захиститися від рашистської агресії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2024 15:43