Фото: Pixabay

У Польщі заявили, що Україна може бити по Росії їхньою зброєю

Заступник міністра оборони Польщі Цезари Томчик заявив, Україна повинна мати право бити західною зброєю по цілях на території Росії, щоб захиститися від рашистської агресії.

Про це повідомляє Radio ZET.

Він наголосив, що не повинно бути жодних обмежень щодо використання військової техніки, яку отримує Україна. За словами заступника міністра оборони Польщі, наразі таку позицію займають небагато країн.

"Безумовно, ситуація виглядає так, що Росія сьогодні робить те, що хоче, а Україна якимось чином обмежується деякими країнами, і це має припинитися. Польська позиція чітка — Україна повинна мати можливість воювати з тим обладнанням, яке вона отримує, Польща не має жодних заперечень у цьому питанні. Щобільше, ми також просимо на подібних зустрічах, щоб цих обмежень не було", — сказав Томчик.

Зауважимо, раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг закликав союзників НАТО скасувати заборону на використання західної зброї для ураження військових об'єктів у Російській Федерації.

Водночас в уряді Італії відреагували на ініціативу генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Єнса Столтенберга скасувати заборону на використання західної зброї для завдання ударів по військових об’єктах в Росії. Зокрема, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що зброя його держави, яка постачається Україні, має використовуватися лише всередині країни. Такої ж думки і шлава італійського уряду Джорджа Мелоні.

Не підтримав ініціативу Столтенберга і федеральний канцлер Німеччини, зокрема, Олаф Шольц наразі не бачить підстав для розширення сфери застосування західної зброї у війні в Україні. Він переконаний, що удари по Росії можуть спровокувати "велику війну".

Нагадаємо, 26 травня Швеція дозволила Україні використовувати свою зброю для ударів по військових об’єктах на території Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 10:35