Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц не підтримує використання західної зброї по військових цілях в Росії

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц наразі не бачить підстав для розширення сфери застосування західної зброї у війні в Україні. Він переконаний, що удари по Росії можуть спровокувати "велику війну".

Главу німецького уряду цитує видання Tagesschau.

На "цивільному діалозі" у Берліні канцлер відкинув заклики до використання поставленої зброї на території Росії. За словами політика, існують "чіткі правила, які були погоджені з Україною та які працюють" для постачання німецької зброї. 

"У всякому разі, це моя теорія", — додав він. 

Як зазначає видання, мета політики Шольца щодо України — "не допустити перетворення цієї війни на велику війну". Німеччина поки що пов'язала свої постачання зброї в Україну з умовою, що вона не буде використана через кордон на території Росії. 

Зважаючи на складну військову ситуацію, закордонний політик Антон Хофрейтер на вихідних закликав дозволити Україні атакувати російську територію з використанням західної зброї. "Йдеться про захист українського населення", — заявив Хофрейтер газеті Funke.

Варто зазначити, що  у березні канцлер Німеччини Олаф Шольц знову чітко та конкретно підтвердив свою незгоду з можливістю надання Україні далекобійних ракет Taurus. Він заявив, що не хоче створювати марних очікувань щодо цього виду озброєнь.

Також у травні Шольц заявив, що Німеччина й надалі підтримуватиме Україну у війні з Російською Федерацією. У 2024 році Берлін надасть Києву допомогу у розмірі понад сім мільярдів євро.

Нагадаємо, раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що у запланованому на наступний місяць саміті щодо України є велика перспектива та можливість змінити ситуацію. Зустріч політичних лідерів світу стане великим кроком уперед задля досягнення миру у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2024 06:13