Олаф Шольц. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Шольц розповів, чого він очікує від Глобального саміту миру у Швейцарії

У запланованому на наступний місяць саміті щодо України є велика перспектива та можливість змінити ситуацію. Зустріч політичних лідерів світу стане великим кроком уперед задля досягнення миру у світі.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час дискусії, яку організувала організація Redaktionsnetz Deutschland у Потсдамі. Німецького лідера цитує видання Tagesschau.

"Навіть якщо там поки що не буде обговорюватися основне питання миру, а питання, які теж є його частиною, це стало би великим кроком. З цього можна було би розвивати далі", — зазначив Шольц.

Німецький канцлер також висловив сподівання, що арабські країни, Індія, Південна Африка, Бразилія та Китай теж візьмуть участь у саміті.

"Я дуже хочу, щоби країни з Аравійського півострова, Індії, Південної Африки, Бразилії та, якщо це можливо, Китай теж приїхали туди", — додав він.

Як відомо, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоку. На нього Швейцарія запросила понад 160 країн і міжнародних організацій, але не Росію.

Декілька днів тому президент Володимир Зеленський заявив, що країни-учасниці Саміту миру у Швейцарії розглядатимуть низку основних питань, які стосуються війни в Україні. Пріоритетним завданням стане повернення українських полонених з російської неволі.

Нагадаємо, за словами китайського лідера Сі Цзіньпіна, Пекін має намір ініціювати міжнародну мирну конференцію щодо війни між Російською Федерацією та Україною, в якій сторони повинні брати участь "на рівних". На ній варто розглянути справедливе обговорення всіх мирних планів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.05.2024 13:56