Меггі Сміт. Джерело: ukr.media

Померла зірка "Гаррі Поттера" Меггі Сміт

У війці 89 років померла британська акторка Меггі Сміт. Зірка відома за своєю роллю професорки Мінерви Макґонеґел у фільмах про "Гаррі Поттера". 

Про це пише BBC із посиланням на заяву її синів.

Акторка померла вранці у п’ятницю, 27 вересня, у лікарні. Водночас причина смерті поки не відома. 

"Ми хотіли б скористатися цією можливістю, щоб подякувати чудовому персоналу лікарні Челсі та Вестмінстера за їхню турботу та безмежну доброту в її останні дні. Ми дякуємо вам за всі ваші добрі повідомлення та підтримку та просимо вас поважати нашу конфіденційність у цей час", — йдеться у заяві родини.

Що відомо про Меггі Сміт

Народилася зірка 28 грудня 1934 року. Свою кар’єру на сцені почала у 1950 роках. Першу номінацію на премію Бафта отримала в мелодрамі 1958 року "Нікуди йти".

До 1963 року Лоуренс Олів’є запропонував їй роль Дездемони, щоб зіграти разом із його Отелло в Національному театрі, а через два роки по цьому фільму було знято оригінальний акторський склад, і Сміт була номінована на "Оскар". Проте найбільшу впізнаваність акторка отримала за роль професорки Мінерви Макґонеґел у фільмах про "Гаррі Поттера".

Найпопулярніші кінороботи актриси: "Розквіт міс Джін Броді", "Каліфорнійський готель", "Клуб перших дружин", усі частини "Гаррі Поттера", "Дами в ліловому", "Джейн Остін", "Абатство Даунтон", "Моя старенька".

У Меггі Сміт залишилося двоє синів і п'ятеро онуків.

Нагадаємо, нещодавно помер відомий український гуморист Юрій Рябченко. Він грав у команді "Ніколь Кідман" та був її лідером.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 27.09.2024 16:48