Марія Браньяс Морера. Джерело: Книга рекордів Гіннеса

В Іспанії померла найстаріша людина у світі (фото)

В Іспанії померла Марія Браньяс Морера, яка була найстарішою людиною у світі. Жінка відійшла у вічність у віці 117 років.

Про це повідомили на офіційній сторінці Книги рекордів Гіннеса.

Марія Браньяс Морера, яка проживала в Іспанії, померла 19 серпня. Вона була восьмою найстаршою людиною в історії. Серце жінки зупинилося у будинку людей похилого віку у Каталонії (Іспанія), де вона проживала останні 20 років.

Що відомо про Марію Браньяс Морера

Довгожителька народилася 4 березня 1907 року в Сан-Франциско (Каліфорнія) через рік після того, як її батьки емігрували до країни. В 1915 році під час Першої світової війни, родина вирішила повернутися до Каталонії. Під час подорожі восьмирічна Марія впала з верхньої палуби на нижню, граючись зі своїми братами, та назавжди втратила слух на одне вухо. Незабаром також трагічно помер від туберкульозу легень батько Марії.

У віці 24 років дівчина вийшла заміж за свого чоловіка, доктора Джоана Морета. У них було троє дітей. Подружжя працювало разом під час громадянської війни в Іспанії — лікували поранених солдатів.

На початку 2024 року довгожителька відсвяткувала своє 117-річчя, провівши цей день зі своєю родиною та друзями. Окрім поганого слуху та проблем із пересуванням, у неї не було інших проблем зі здоров’ям. У жінки залишилося двоє дітей, 11 онуків і ще багато правнуків.

Марія Браньяс Морера

Марія Браньяс Морера. Джерело: Книга рекордів Гіннеса

Секрети довголіття Марії Браньяс Морера

Своє довголіття жінка пояснювала "порядком, спокоєм, хорошим зв’язком із сім’єю та друзями, контактом із природою, емоційною стабільністю, відсутністю хвилювань, жалю, багато позитиву та триманням якомога далі від токсичних людей".

"Я думаю, що довголіття також залежить від того, щоб пощастило. Удачі та гарної генетики", — розповідала вона.

Нагадаємо, у січні минулого року у віці 118 років померла черниця Люсіль Рендон. Жінка була визнана найстарішою людиною у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.08.2024 16:14