Фото: Національна поліція

Помилилась у розрахунку дози анестетика: у Харкові косметолога звинувачують у вбивстві пацієнтки

У Харкові слідчі повідомили про підозру косметологу, яка з необережності вбила свою пацієнтку. Вона не визначила масу тіла та не зробила розрахунку дози анестетика, що призвело до смерті жінки.

Про це у Telegram-каналі повідомляє поліція Харківської області.

За даними слідства, клієнтка 16 березня прийшла до косметологічного салону для проведення лазерного ліполізу. Ця процедура проводиться із застосуванням місцевої анестезії й належить до категорії процедур з хірургічним втручанням.

"Косметолог не визначила масу тіла та не зробила розрахунку дози анестетика. Без жодних спеціальних лабораторних досліджень та проведення алергопроб почала проводити процедуру. Підозрювана зробила жінці в короткий проміжок часу близько 20 ін’єкцій, чим перевищила рекомендовану концентрацію препарату у розчині щонайменше в 15 разів", — йдеться у повідомленні поліції.

Правоохоронці зазначили, що по дорозі в лікарню жінка померла, а 33-річній косметологині повідомили про підозру у скоєнні вбивства через необережність. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

У Харкові слідчі повідомили про підозру косметологу, яка з необережності вбила свою пацієнтку

Фото: Національна поліція

Нагадаємо, у Львівській області лікарці зі Стрийщини повідомляли про підозру у неналежному виконанні професійних обов'язків через смерть пацієнта.

Також у Кривому Розі помер 14-річний хлопчик. Напередодні дитина повернулася з кабінету стоматолога.

Варто зазначити, що у січні у Львові помер п'ятирічний хлопчик після видалення молочних зубів. Раніше дитина впала у кому під загальною анестезією. 17 грудня 2023 року за цим фактом розпочали кримінальне провадження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 05.10.2024 12:32