Фото: СБУ

На Львівщині викрили подружжя російських агентів, яке готувало ракетний удар по ТЕС

У Львівській області кіберфахівці Служби безпеки України викрила подружжя російських агентів, які готували ракетний удар по теплоелектростанції. Головна мета — знеструмити Львів.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Серед головних цілей ворога були електростанції, які забезпечують світлом більшу частину цього регіону. Для виконання ворожого завдання російська спецслужба залучила місцеве подружжя", — йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що основним фігурантом виявився чоловік, який з 2023 року відбуває покарання у місцевій колонії за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зокрема, співробітники ФСБ РФ зв'язалися зі зрадником через низку дописів у соцмережах на підтримку збройної агресії Росії проти України.

Відтак, російські силовики дистанційно завербували українця та перейшли на спілкування в анонімному чаті, де ув’язнений отримав агентурні завдання та покрокові інструкції щодо їх виконання.

Як працювали зрадники

"До співпраці з ворогом агент ФСБ залучив свою дружину "на волі". На його прохання жінка мала знайти "потрібні" енергооб’єкти та сфотографувати їх з прив’язкою до місцевості", — наголосили в СБУ.

Своєю чергою російські загарбники обіцяли подружжю профінансувати всі витрати, пов’язані з розвідувально-підривною діяльністю, а також перерахувати грошову "винагороду". Отриману інформацію ворог мав намір використати для наведення ракетних ударів, щоб знеструмити західний регіон України. 

Проте СБУ викрила зрадників і попередила витік інформації. Під час обшуку в камері російського агента було вилучено мобільний телефон, який він використовував для комунікації з ФСБ.

Слідчі повідомили фігуранту підозри державній зраді та запереченні збройної агресії РФ проти України. Йому загрожує довічне позбавлення волі. Також планується повідомити про підозру у державній зраді жінці фігуранта.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України повідомила про підозру полковнику ФСБ Максиму Живилу. Під час окупації Харківщини він катував людей і "дахував" мародерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2024 11:42