Фото: Pixabay

На Львівщині лікарку через смерть пацієнта підозрюють у недбалості: що відомо

У Львівській області лікарці зі Стрийщини повідомили про підозру у неналежному виконанні професійних обов'язків через смерть пацієнта. 

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

За даними слідства, у червні минулого року до лікарки звернувся 63-річний чоловік зі скаргами на високий артеріальний тиск та болі за грудиною. Лікар-терапевт приймального відділення провела огляд та встановила діагноз "Ішемічна хвороба серця" і відпустила хворого додому. 

Однак, як з’ясувалося, діагноз був помилковий. Насправді у потерпілого був інфаркт міокарда, а відтак він потребував консультації суміжних спеціалістів (кардіолога/реаніматолога) та термінової госпіталізації у стаціонар.

Відтак, через кілька годин від моменту первинного обстеження хворий помер на робочому місці — території кар’єру. Причиною смерті стало захворювання серця — гострий інфаркт, яке ускладнилось порушенням скоротливої функції серцевого м'яза і призвело до зупинки серця, кровообігу та дихання.

"За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру лікарці однієї із центральних районних лікарень області. Їй інкримінують неналежне виконання професійних обов'язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки  для хворого (ч. 1 ст. 140 КК України)", — наголосили у прокуратурі.

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п'яти років або ж обмеження чи позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, цього місяця Міністерство охорони здоров'я планує розпочати повторні перевірки військово-лікарських комісій. Вони є елементом моніторингу, щоб зрозуміти, як ці зміни реалізуються на місцях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.04.2024 13:58