Фото: Facebook Віктора Пашника

Трагедія у Львові: помер 5-річний хлопчик, який впав у кому після видалення зубів

У суботу, 13 січня, у Львові помер п'ятирічний хлопчик після видалення молочних зубів. Раніше дитина впала у кому під загальною анестезією.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, у грудні 2023 року під час лікування зубів п'ятирічний хлопчик впав у кому. 17 грудня 2023 року за цим фактом було розпочато кримінальне провадження. 

"На жаль, хлопчика врятувати не вдалося, і 13 січня 2024 року він помер у лікарні. У межах кримінального провадження встановлюються обставини трагічного випадку. За результатами слідчих дій та висновків експертиз, які наразі тривають, буде надана правова оцінка діям медичних працівників", — йдеться у повідомленні прокуратури.

У відомстві повідомили, що за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медичними працівниками, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому (ч. 2 ст. 140 КК України).

Смерть п'ятирічного хлопчика у Львові: що відомо

Велес Пашник впав у кому після операції з видалення молочних зубів у приватній клініці. Як писав батько хлопчика Віктор у Facebook, спочатку дитина злякалася звуків зі стоматології, а коли лікар намагався одягнути на хлопчика маску, дитина почала пручатися, але той силою приклав маску з газом до обличчя.

"У день оперативного втручання дитина дуже протестувала в операційній і не давала вдягнути маску, ніби відчуваючи наближення трагедії… Лікар-анестезіолог на очах дружини, силоміць одягала синові маску. Дружина попросила припинити це, але анестезіолог не послухала і продовжувала притискати маску, після чого він заснув. За деякий час після початку операції, дружина почула метушню в операційній, туди почали збігатися медичні працівники, приблизно через 20 хвилин приїхали дві бригади невідкладної допомоги. До дружини вийшов медичний директор ТОВ "ОРІ ГРУП", який повідомив, що під час операції в дитини сталася зупинка серця, яке лікарям вдалося запустити, і
що дитину переводять в реанімаційне відділення ВП "Лікарня святого Миколая» КНП "ТМО №1 м. Львова", — писав чоловік у Facebook.

Після того, як у хлопчика діагностували смерть мозку, він залишався непритомним протягом місяця. Життєдіяльність дитини підтримували лише препарати. 

"Для нас і досі не зрозуміло, що треба було робити в операційній зі здоровою дитиною, щоб зараз він був в комі без шансів на життя. Коли заходимо в реанімацію і бачимо це безпомічне маленьке тільце…яке ще тримається за життя, що висить на волосинці… Наше життя зупиняється… І серце розривається, що ми безпорадні допомогти нашому Сонечку…" — йдеться у повідомленні Віктора Пашника у Facebook.

13 січня стало відомо про смерть хлопчика.

"Наразі лікарі, які брали участь в наданні медичної допомоги, поки відсторонені від виконання своїх обов’язків до закінчення розслідування цього питання", — повідомляв "Суспільному" директор клініки Ori-Dent, у якій робили операцію хлопчику, Роман Онисько.

Нагадаємо, триває розслідування щодо загибелі дворічного хлопчика у місті Тернопіль, який помер після візиту до стоматолога. Попередня причина смерті — гостра легенево-серцева недостатність.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.01.2024 12:34