Фото: Офіс генерального прокурора

Катували українських полонених: повідомлено про підозру дев'ятьом "співробітникам колонії ДНР"

Дев'ятьом колаборантам, які обіймали псевдопосади інспекторів та чергових помічників у так званій "Калінінській виправній колонії державної служби виконання покарання Міністерства юстиції ДНР", оголошено підозри через жорстоке поводження з військовополоненими.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, колонія була створена у вересні 2014 року на базі колишньої Калінінської виправної колонії №27 Державної пенітенціарної служби України в місті Горлівка. З того часу це було місцем утримання для незаконно засуджених повнолітніх осіб так званими судовими органами "ДНР".

"З 24 лютого по травень 2022 року під час збройного протистояння у Маріуполі між військовими підрозділами України та ЗС РФ і підконтрольними їм незаконними збройними формуваннями "ДНР/ЛНР", низка українських військовослужбовців потрапили в полон до ворога", — йдеться у повідомленні.

Фігуранти застосовували до військовополонених фізичне та психологічне насильство, починаючи з моменту їх прибуття в установу. Співробітники так званої колонії жорстоко поводилися з полоненими військовослужбовцями ЗСУ, вчиняли стосовно них дії, які ображають особисту честь і гідність.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора дев’яти громадянам України повідомлено про підозру у жорстокому поводженні з військовополоненими (ч. 1 ст. 438 КК України)", — наголосили в ОГПУ.

Нагадаємо, наприкінці серпня Офіс генерального прокурора повідомив, що українські правоохоронці ідентифікували шістьох рашистів, які катували та знущалися з цивільних під час окупації Харківської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.10.2024 21:38