Підірваний автомобіль у Самборі. Джерело: поліція Львівської області

Помста з особистих мотивів: на Львівщині чоловік підірвав гранатою "Мерседес" знайомого

Уночі 30 жовтня у Самборі Львівської області біля одного з будинків пролунав вибух "Мерседеса" 45-річного місцевого мешканця. З’ясувалося, що в салон автомобіля кинув гранату його знайомий.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Львівської області. Правоохоронці встановили, що автомобіль пошкоджено внаслідок підриву гранати, ймовірно, Ф-1.

Працівники поліції вивчили записи камер відеоспостереження, розташованих у рамках програми "Безпечна Львівщина", та з’ясували, що до підриву причетний теж мешканець Самбора і теж 45 років.

"Близько третьої години ночі він підійшов до "Мерседеса", розбив каменем вікно правих передніх дверей, кинув у салон гранату та після вибуху втік з місця події. Злочин чоловік вчинив з особистих мотивів", — розповіли правоохоронці Львівської області.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею "Умисне знищення або пошкодження майна" Кримінального кодексу України.

"Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі на термін від трьох до десяти років. Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід. Також правоохоронці встановлюють походження гранати", — зазначили в поліції.

Нагадаємо, що 16 жовтня в селі Шибене Бучанського району Київської області в лісовому масиві знайшли розтяжку на деревах. Для обстеження місцевості до місця виклику прибули фахівці. Як з’ясувалося, поміж дерев на розтяжці була граната РГД-5. На допомогу прийшли сапери — вони вилучили гранату для подальшого знищення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.11.2023 16:37